Koophuizen zoeken

Het verzorgen van de Elaeagnus ebbingei Olijfwilg

Geplaatst op

De Elaeagnus ebbingei, wellicht beter bekend als de Olijfwilg is een mooi, groene heester. Heesters vertakken vanaf de bodem en zijn winterhard, waardoor het een goede heester is in de Nederlandse tuin. De Olijfwilg is ook goed te gebruiken als haag, omdat hij zijn blad het hele jaar door behoudt. 

Standplaats en bloeiperiode

De Olijfwilg staat het liefst half in de schaduw en pikt graag af en toe het zonnetje mee. De plant heeft ongeveer 3 tot 5 uur zon nodig per dag. De rest van de tijd mag de wilg in de schaduw staan.  De Olijfwilg bloeit in juli, augustus en september. De Olijfwilg is een erg sterke plant die goed bestand is tegen de verschillende weersomstandigheden en bijvoorbeeld zoute zeewind. In de nazomer is de plant voorzien van prachtige witte bloemen. De bladeren zijn grijsgroen en de onderkant van het blad is grijswit. Een erg mooie kleurencombinatie voor in je tuin! 

Verzorging

We adviseren de plant 2x per jaar te snoeien, zodat hij zijn vorm behoudt. Snoei hem in april, wanneer er geen sprake meer is van nachtvorsten en een keer in september, zodat hij in een goede vorm het najaar in gaat. De wilg wordt ongeveer 300 cm hoog. 

Praktische informatie 

Je kunt de Olijfwilg zowel in de grond planten als in een pot. Gebruik hiervoor wel een grote pot. Houd er rekening mee dat de boom in een pot minder groot wordt, omdat de wortels minder ruimte hebben om te kunnen groeien. Wanneer je ziet dat de bladeren van de plant geel worden of lijken af te sterven, raden we je aan de plant en de grond te checken op larven of te kijken of er sprake is van een watertekort. Je kunt de Elaeagnus ebbingei vinden in het tuincentrum en op verschillende webwinkels, zoals Bomenbezorgd.nl.  

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van leuke tips bij het vinden van huizen.

Contactgegevens

Via info @ koophuizenzoeken .nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden